De ziua Alinei contribuim la educatia tinerilor din Romania

 

Alina Bucsa Asociația Română de Dezbateri, Oratorie și Retorică (ARDOR)

27.884615384615% Complete
725 RON
Sumă strânsă
2,600 RON
Target
7
Donații
Vreau să fac o donaţie!

Nu visez la un viitor mai argumentat în țara asta și pe glob, ci lucrez activ la asta. Asta construiesc zi de zi alături de ARDOR.

Misiunea mea este să contribui la educația tinerilor din România și la calitatea învățământului. Predau debate și pedagogie, lucrez cu elevi, profesori și instructori de debate.  

Dezbaterile sunt un exercițiu de gândire, documentare, conștientizare și argumentare pro / contra, oratorie, persuasiune.

Arbitrajul unei dezbateri e un exercițiu de evaluare a conținutului, stilului și strategiei unui discurs / unei dezbateri, de a compara performanța echipelor pro / contra și a oferi feedback constructiv participanților.

Iar gestionarea unui club de debate sau unui eveniment educațional este logistica pe baza căreia toate cele de mai sus se întâmplă.

Dezbaterile mi-au schimbat viața, și nu numai mie. Beneficiarii ARDOR anual sunt zeci de mii de elevi, sute de profesori și instructori de dezbateri, și toți cei ce se vor bucura de un viitor mai argumentat în țara asta și pe glob.

Comunitatea de debate crește în fiecare an și sunt tot mai multe de făcut și se face tot mai bine. E o mișcare utilă, plăcută, hrănitoare pentru elevi, profesori și instructori.

Facem performanță! Echipa națională a României la Campionatul Mondial de Dezbateri anul acesta a ajuns în rundele eliminatorii pentru al 4-lea an la rând, pentru prima oară în istorie până în sferturile de finală, fiind ultima echipă din Europa eliminată din concurs. Au fost declarați cea mai bună echipă la categoria EFL - Engleza ca Limbă Străină, și unul din debateri s-a clasat pe locul 8 individual la aceeași categorie.

Educația e pe primul loc de ziua mea! ARDOR este organizația mea de suflet și dacă vrei să-mi faci un cadou de ziua mea, o donație pentru ARDOR mi-aș dori :) mulțumesc, să trăiești!


Recomandă-le prietenilor această campanie.

în beneficiul

Asociația Română de Dezbateri Oratorie și Retorică (ARDOR) și-a propus să dezvolte un cadru în care actualii elevi de liceu și studenți să învețe să devină viitori cetățeni implicați. ARDOR promovează dezbaterile ca instrument educațional, de dezvoltare a abilităților de gândire critică, argumentare și exprimare în public din 1998.

Ne propunem ca în 2021 să sprijinim 300 de profesori să înțeleagă sau să aprofundeze ce înseamnă dezbaterile (și metodele asociate) la clasă, organizând cursuri acreditate și o tabără de vară.
Asta înseamnă că anual, peste 30.000 ELEVI (300 profesori x minim 100 elevi/profesor/an) vor fi mai mult încurajați să gândească cu capul propriu, să-și pună întrebări, să citească pentru a înțelege și nu pentru a memora.

Vine ziua ta. Este momentul în care ești în centrul atenției prietenilor, cunoscuților, familiei. Toata lumea te întreabă ce iți dorești să primești cadou, dar tu știi că ai tot ce îți trebuie și că nu îți dorești decât să fii aproape de cei dragi și să împarți cu ei bucuria și voia bună. Și, când se întâmplă așa, îți dai seama că acesta este, poate, cel mai fr

 

7 Donații

10 Aug 2021

Anonymous

50 RON
08 Aug 2021

Liliana Stoian

75 RON
La mulți ani și succes!
07 Aug 2021
La mulți ani frumoși, Alina! Mulțumesc pentru toate lucrurile bune pe care le faci pentru educația din România!
07 Aug 2021

Anonymous

150 RON
06 Aug 2021
La mulți ani frumoși și buni ca tine
06 Aug 2021

Anonymous

75 RON
05 Aug 2021
Alina Bucsa : Asociația Română de Dezbateri, Oratorie și Retorică (ARDOR)
De ziua Alinei contribuim la educatia tinerilor din Romania