“Ce-a vrut să spună autorul ?”

Răspunsul la întrebarea “Ce-a vrut să spună autorul?” n-ar trebui să mai vină în anul 2020 din comentarii învățate pe dinafară. Ar trebui ca răspunsul să vină din mintea tinerilor, din conexiunile pe care sunt capabili să le facă cu alte noțiuni și alte materii. Și (aproape) niciun răspuns n-ar trebui să fie greșit, atât timp cât copilul și-l poate argumenta.
La orele în care profesorii folosesc dezbaterea sau alte instrumente din pedagogia deliberativă, elevii se pregătesc pentru a-și putea susține punctul de vedere - dacă e mai importantă creșterea economică sau protecția mediului, dacă a fost sau nu o strategie bună ca principatele române să plătească tribut imperiului otoman sau dacă ar trebui sau nu să fie condamnat Lică Sămădăul - în cadrul unui ‘tribunal de personaje’.
Dacă copilul tău este la gimnaziu sau liceu, e o șansă bună să fi beneficiat deja de efortul nostru, pentru că am lucrat deja cu câteva mii de profesori.
Ne propunem ca în 2021 să sprijinim 300 de profesori să înțeleagă sau să aprofundeze ce înseamnă dezbaterile (și metodele asociate) la clasă, organizând cursuri acreditate și o tabără de vară (https://www.youtube.com/watch?v=ojibyKK_1vw).
Asta înseamnă că anual, peste 30.000 ELEVI (300 profesori x minim 100 elevi/profesor/an) vor fi mai mult încurajați să gândească cu capul propriu, să-și pună întrebări, să citească pentru a înțelege și nu pentru a memora.
Bugetul pentru toate cursurile este de aproximativ 20.000 EUR.
Elevii pe care profesorii îi ajută azi să-și dezvolte gândirea vor fi mâine colegii noștri de muncă, vecinii noștri de bloc, poate cei care ne vor plăti pensia. Credem că merită să investim în a-i ajuta să devină niște oameni mișto, care știu să-și formuleze și argumenteze un punct de vedere. N-ar fi mișto ?

[ Show more ]
Galantomi:

1

Donatii:

57

Suma:

7,627 RON

Evenimente fundraising

31 Dec 2021

Daruieste ziua ta ~ 2021

In beneficiul: “Ce-a vrut să spună autorul ?”

Prin galantom.ro îți poți îndemna prietenii care vor să iți cumpere un cadou de ziua ta să facă în schimb o donație pentru una dintre cauzele beneficiare cu care rezonezi.

7,627 RON

Suma:

1

Galantomi:
57 Donatii

Pagini fundraising

Cel mai mișto cadou pentru ziua lui Emi

2020 a fost un an greu și pentru noi. Am mutat mare parte din activități în online, dar am și pierdut niște oportunități:Pornisem în toamna l

8,000 RON Target
7,627 RON Suma
57 Donatii
95.33525% Complete