Cel mai fain cadou de ziua lui Călin

 

Călin-Ervin Ilies Asociația Română de Dezbateri, Oratorie și Retorică (ARDOR)

8.3333333333333% Complete
250 RON
Sumă strânsă
3,000 RON
Target
3
Donații
Vreau să fac o donaţie!

Debate-ul mi-a dat multe și e rândul meu să dau câte ceva înapoi.
Simt că debate-ul și ARDOR-ul au fost un element crucial în călătoria mea de la un adolescent timid din Hunedoara la un student entuziast la London School of Economics în Londra.

Am învățat să îmi organizez gândurile și să le exprim coerent, să fac research și să îmi argumentez public puncte de vedere, să lucrez și să joc în echipă.

Pandemia n-a fost blândă nici cu ARDOR. E adevărat că am fost norocoși să putem muta o parte din activități în online, dar am pierdut pe drum cluburi cu elevi mai puțin avantajați, oportunități pentru tineri și profesori de a învăța ce e debate-ul și de a-l da mai departe.

În 2021 începem reconstrucția și avem mare nevoie de susținere financiară. Ca membru în Consiliul Director din partea Asociației Cluburilor de Dezbateri din Vest, simt că am și eu responsabilitatea de a contribui la bunăstarea organizației-umbrelă, ARDOR, care ne ‚adună’ pe toți, ne sprijină și ne reprezintă la nivel național.

Avem cluburi de debate de re-deschis, mai ales în zone mai puțin avantajate, evenimente de organizat, profesori de instruit care să ‚infuzeze’ școala din România cu pedagogie ‚altfel’, în care elevii nu se plictisesc de moarte și nu notează după dictare.

De asta, cel mai frumos cadou pe care mi-l poți face de ziua mea în acest an este să donezi pentru ARDOR și pentru debate.
Îți mulțumesc că ești alături de mine și, dacă îți place ideea, dacă ai trecut și tu prin debate și te-a ajutat, îți poți dărui și tu ziua de naștere pe ziuata.galantom.ro!


Recomandă-le prietenilor această campanie.

în beneficiul

Asociația Română de Dezbateri Oratorie și Retorică (ARDOR) și-a propus să dezvolte un cadru în care actualii elevi de liceu și studenți să învețe să devină viitori cetățeni implicați. ARDOR promovează dezbaterile ca instrument educațional, de dezvoltare a abilităților de gândire critică, argumentare și exprimare în public din 1998.

Ne propunem ca în 2021 să sprijinim 300 de profesori să înțeleagă sau să aprofundeze ce înseamnă dezbaterile (și metodele asociate) la clasă, organizând cursuri acreditate și o tabără de vară.
Asta înseamnă că anual, peste 30.000 ELEVI (300 profesori x minim 100 elevi/profesor/an) vor fi mai mult încurajați să gândească cu capul propriu, să-și pună întrebări, să citească pentru a înțelege și nu pentru a memora.

Vine ziua ta. Este momentul în care ești în centrul atenției prietenilor, cunoscuților, familiei. Toata lumea te întreabă ce iți dorești să primești cadou, dar tu știi că ai tot ce îți trebuie și că nu îți dorești decât să fii aproape de cei dragi și să împarți cu ei bucuria și voia bună. Și, când se întâmplă așa, îți dai seama că acesta este, poate, cel mai fr

 

3 Donații

Adrian Mălăieș-Popescu

100 RON
La mulți ani! :D
24 May 2021

Anonymous

50 RON
24 May 2021
La mulți ani!
21 May 2021
Călin-Ervin Ilies : Asociația Română de Dezbateri, Oratorie și Retorică (ARDOR)
Cel mai fain cadou de ziua lui Călin